Якщо фермер вирішив займатися переробкою овочів, без холодильного обладнання не обійтися

0 144

Якщо виробник займається не лише вирощуванням, а й переробкою овочів, то без спеціалізованих місць для зберігання йому не обійтися. Наприклад, та ж морква — без холодильника вона зберігатися не буде. Тому треба або орендувати, або встановлювати власне обладнання. Утім, доцільно облаштовувати сховища та холодильники за умови великих обсягів виробництва. Тоді інвестиції повертаються досить швидко — за кілька років, зазначає Данило Харченко, менеджер проєктів компанії «‎Alternative Technologies PF».

Компанія «Alternative Technologies‎»‎ постачає промислове холодильне обладнання для різного типу аграрних виробництв: це і сховища для зберігання овочів та фруктів, камери для сидру та вина, повідомляє SEEDS з посиланням на EastFruit.

«‎Також ми працюємо з м’ясопереробними підприємствами. У цій галузі досить багато різних напрямків — заморозка, охолодження, облаштування цехів та ін. Популярним напрямком є охолодження та заморозка ягід. Найчастіше ж замовлення отримуємо від ритейлу та від м’ясопереробних підприємств», — розповідає фахівець.

За словами Данила Харченка, попри те, що аграрії почали отримувати компенсації від держави за будівництво холодильників та сховищ, суттєвого пожвавлення на ринку не відбулося. ‎

«Щоб отримати компенсацію від держави, потрібно спочатку побудувати сховище. Тому в аграрія мають бути власні чи кредитні кошти на будівництво. Через це ми не побачили відчутного зростання попиту внаслідок запровадження програм компенсації з держбюджету»‎, — зазначає менеджер проєктів компанії «‎Alternative Technologies PF».

Фахівець радить: під час вибору постачальника холодильного обладнання фермерам та іншим представникам аграрної і продовольчої галузі варто звертати увагу, щоб компанія не лише продавала техніку, а й надавала комплексні рішення.

«У компанії є проєктний, сервісний та інші відділи, ми виконуємо монтаж приміщень, надаємо гарантійне та післягарантійне обслуговування. Сервісний супровід за гарантією діє протягом двох років. Після цього ми пропонуємо клієнтам підписати договір про післягарантійне обслуговування‎»‎, — розповідає Данило Харченко.

Згідно зі словами фахівця, наразі найчастіше холодильне обладнання замовляють м’ясопереробні підприємтсва, ритейл та виробники ягід.

«Цього року реалізували велике замовлення для м’ясопереробного комбінату «Воскресінецькі Ковбаси‎»‎ та м’ясопереробного підприємства «Рибак‎»‎ (Івано-Франківська область). Встановлювали обладнання для заморозки ягід для компанії «ФРУКТОНА – ВН‎»‎ (Вінницька область). Там облаштували дві морозильні камери потужністю 120 кіловатів. Такий проєкт може вартувати близько 100 тис. євро. Наразі реалізовуємо проєкт сховища для яблук для Фермерського господарства «‎Джмелик» (Сумська область)‎»‎, — зазначає Данило Харченко.

З’явилися питання? Зв’яжіться зі спеціалістами компанії «‎Alternative Technologies PF»:

пошта: info@alttech.com.ua
телефон: +38 (093) 473 24 00

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!