Задля ранніх овочів фермерам з Черкащини доводиться працювати цілий рік

0 90

Агроном з Черкащини Руслан Величко вирощує розсаду овочів у п’яти теплицях. Потім майбутній урожай на дозріватиме полях господарства, загальною площею в п’ятдесят гектарів, пише SEEDS

Нині в теплицях ростуть рання капуста, перець та баклажани. А ще — редиска та цибуля. Під ранню капусту виділили теплицю на ділянці у два з половиною гектари, каже агроном.

Читайте також: Столичні сіті-феремери створили прибуткову та екологічну технологію вирощування мікрозелені

“На гектар у нас іде від 50 до 60 тисяч рослин. Її висаджують щороку приблизно в один і той же час. Цьогоріч висадку почали десь 28 січня. Невдовзі вже плануємо її висадити на полі”, – розповів пан Руслан Суспільному

Урожай ранньої капусти очікують через 45 днів після висадки на поле. Поки ж доглядають розсаду: “Бувають складнощі, буває, що більше топимо, більше за нею дивимося, більше використовуємо добрив і стимуляторів, щоб вона виходила зі стресу. До поливу додаємо підживлення. Також підтримується відповідна температура, аби вона зійшла — близько 20 градусів”.

У інших теплицях вирощують розсаду перцю, баклажанів та пізньої капусти, розповів Руслан Величко: “У нашого підприємства близько 50 гектарів землі. На цій площі ми постійно висіваємо тільки овочеві культури. Наприклад, на одному полі спочатку сіємо ранню сортову цибулю, ранню редиску, а далі продовжуємо висів ранньої цибулі”.



Зі слів пана Руслана, над вирощуванням городини працюють цілорічно.

“Це робота на цілий рік. Пізню капусту ми збираємо приблизно в кінці листопада, потім грудень, а в січні уже висаджуємо розсаду. Нині на все підприємство в нас працюють восьмеро людей, а щоб воно нормально працювало, потрібно 40-50. У нас доволі хороша заробітна плата, але людей дуже мало”, – каже фермер.

Точно спрогнозувати коли врожай буде готовий до споживання, складно, додав агроном. Усе залежить від погоди.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!