Названа рослина-постачальник ідеального білка для організму

0 208

Унікальною рослиною за вмістом білка та інших поживних речовин визнаний амарант. Відома ще 8 століть тому ця культура знову стає популярною і користується попитом прихильників здорового харчування, вегетаріанців, спортсменів. Одна з причин такої популярності − вміст великої кількості білка та інших поживних речовин. Про це розповідає amaranth-health.com.

За результатами наукових досліджень, амарант співпадає з ідеальним білком. В умовній шкалі цінності білок отримав найвищий бал − 100. Натуральне молоко корови має 72 бали, сої − 68 балів, ячменю − 62, пшениці − 60, кукурудзи − 44. Варто також враховувати, що амарантовий білок засвоюється організмом набагато краще, ніж молочні протеїни.

Амарант вважається невибагливою рослиною, і може рости в посушливих районах, але сьогодні географія посівів амаранту − вся Україна. Найбільшим виробником даної культури вважається компанія «Амарант України».

Як розповів голова ГО «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда, для вирощування абсолютно в усіх регіонах підходить сорт Ультра. Він занесений до Реєстру сортів рослин України ще у 1998 році. Урожайність становить 10-20 ц/га на богарі, до 40 ц/га – на зрошенні. Особливість даного сорту в тому, тут є високий вміст сквалену, і через це деякі переробні компанії бажають працювати саме з ним.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!