Дорога молодим: садівники Тернопілля змінили пріоритети підбору кадрів

0 357

Садівництво – перспективна сфера для України, а українські яблука нічим не поступаються за якістю і смаковими властивостями закордонним. Так вважає власник «Агро-Млина» й ТОВ «Скалатхлібпромбуд», що на Тернопіллі Богдан Олійник.

«Українські яблука нічим не поступаються за якістю і смаковими властивостями яблукам із тієї ж Польщі чи Німеччини. Садівництво – перспективна сфера, у якій варто працювати.

Щоправда, праці вимагає постійної, терпеливої, якісної. А робота агронома полягає ще й у тому, аби знівелювати ризики і вплив кліматичних умов. Тоді отримаємо запланований урожай», – каже Богдан Олійник.

Серед складових успіху відомий підприємець назвав те, що на роботу не обов’язково брати досвідчених садівників. На його думку, потрібно пропонувати таку роботу молодим людям і навчати їх – тоді хороший результат не забариться. Саме так і організували підбір кадрів для розвитку садівництва в «Агро-Млині»,  пише на своїй сторінці у Facebook газета “Сільський господар плюс”.

Нині в господарстві доглядають 20-гектарний сад на середньорослій прищепі ММ 106, 5 гектарів саджанців яблук на шпалерах і 5 гектарів вишні. Як розповів агроном ТзОВ «Агро-Млин» Борис Грицина, старий сад поступово оновлюватимуть на шпалерний, висаджуватимуть продуктивніші саджанці та урожайніші.

З молодого дворічного саду вже зібрали яблука сорту Хоней-Крісп, з гектара отримали по 5 тонн цінного продукту. У шпалерному саду добре вродили і яблука інших популярних сортів, таких як Фуджі Ацтек, Гала.

У старому саду на 10 гектарах плодоносять саджанці сорту Флоріна, на решті 10 гектарах – яблуні сортів Джонаголд, Лігол, Айдаред і Голден. Саджанці свого часу закупили в Польщі. Продукцію реалізують переважно в місцевій торговельній мережі, дрібні яблука переробляють на сік.

 

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!