Сніг на полях Рівненщини затримує початок агроробіт серед місцевих фермерів

0 291

На полях, у ярах та долинах Рівненщини досі лежить сніг, хоча мав би на цю пору уже розтанути. Тож аграрії побоюються, аби під злежаним снігом не запріли посіви.

На щастя це явище не масове, тож страху через можливий неврожай поки нема.

«Вологи у ґрунті достатньо, озимі культури накопичили достатньо цукрів. І хоча весна цьогоріч пізня, але достатня кількість вологи і те, що практично уся вона увійшла в ґрунт, адже земля глибоко не промерзла, дає надію на хороші врожаї зернових цього року.

Можливо, танення снігу та дощі навіть вплинуть на підвищення рівня ґрунтових та підземних вод, і в людей у криницях прибуде вода», – говорить голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич.

Про овочеві культури, на вирощуванні яких спеціалізуються окремі фермерські господарства області, говорити поки рано. У минулі роки у цю пору аграрії вже проводили висів овочевих культур у теплиці, але цієї весни вони поки зволікають – ще холодно. Прогноз урожайності овочів на цей рік поки обережний – усе залежатиме від погоди, а вона мінлива.

Тим часом уже розпочалася посівна ярових зернових культур. «Побував на полях, бачу, що сою, соняшник уже сіють. Кукурудзу ще ні, її сіятимуть десь у травні, коли температура встановиться на рівні +12, +16 градусів», – зауважив Андрій Кузьмич.


Фермери Рівненщини спеціалізуються переважно на вирощуванні овочів, кукурудзи, сої, ріпаку та пшениці. Неврожай через посухи останніх років на півдні Україні посприяв пожвавленню на Рівненщині. Зокрема, й у вирощуванні кукурудзи.

 

SEEDS.org.ua за інформацією РАДІО ТРЕК

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!