Військові врятували під Бахмутом поранену віслючку Мамулю

0 187

На ферму в Дніпропетровській області військові привезли віслючку, на ім’я Мамуля. Забрали її з Сіверська, що під Бахмутом. Там тварина отримала поранення кінцівки, зберегти копито не вдалося, тож тепер власники ферми збираються ставити протез, пише SEEDS.  

Трирічна віслючка, на ім’я Мамуля відпочиває у стійлі. Встає вона поки неохоче, і тільки нарощує апетит, кажуть на фермі.

“Подзвонили, сказали, що вивезли віслючку. Взяли в полон вагнерівців, і з ними віслючку”, – каже власник ферми Анатолій Пилипенко. Ногу віслючки посікло чи то уламками снаряда, чи то гранатою, розповідають працівники ферми. Тож у Дніпрі Мамулю прооперували – копито зберегти не вдалося.

“Тричі на день відбуваються перев’язки, і мазями з антибіотиками, дивимося, щоб не було загноєння, промивання”, – розповіла «Суспільному» ветеринарка на фермі Наталія Козак.

Зараз про Мамулю піклуються уже на фермі, що у Дніпровському районі. Тут окрім неї щонайменше 200 тварин, яких врятували з гарячих точок.



Ім’я Мамуля віслючці дали військові. Бо вона нещодавно народила, і ще мала молоко. Нині Мамуля виходить гуляти двічі на день, бігає, попри забинтовану ногу, та проявляє цікавість до коней.

“Вона розумна дівчинка, але сама собі хазяйка, якщо щось не подобається, складно довести своє, доводиться вдвох-втрьох підіймати. Захотілося кудись піти, вона швидко побігла, розвертаєш, ну ладно, коло робить і все одно в ту сторону”, – каже ветеринарка Наталія Козак.

Нога Мамулі заживатиме два-три місяці, каже ветеринарка. Далі замість копита виготовлятимуть протез. Перші мірки планують зняти уже наступного тижня.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!