На Миколаївщині вирощують і консервують унікальні екзотичні овочі

0 801

Екзотичні консервовані нішеві продукти не завжди мають імпортне походження. Деякі з них вирощують та консервують саме в Україні!

Про це розповів засновник ТМ СТОДОЛА Ян Островський, виступаючи на конференції “Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди”, яку організували та провели у Миколаєві Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва та Фонд Ласка, повідомляє кореспондент SEEDS.

“Я фермер і переробник молодий – небагато часу в цьому бізнесі. Розуміючи, що я не маю досвіду в цьому бізнесі, не володію всіма агротехнологіями, я вирішив робити продукт унікальний, якого немає на ринку і його просувати.

Ми почали вирощувати екзотичні овочі, нішеві, яких немає на ринку України. Це і кавуновий огірок, який виглядає, як невеличкий кавун, розміром з виноградину. Це різноманітні бебі-овочі, перці, баклажани, томати чері, тобто все те цікаве, чого немає, і чого ніхто не пропонує.

Єдиним нашим конкурентом був імпорт.

Ми почали робити і закуски – такі речі, за якими люди ходять в магазин, але купують в невеликий кількості, і купують імпорт”, – розповів Ян Островський. Серед популярних овочевих міксів на СТОДОЛІ виробляють італійську джардіньєру, французький рататуй, американський реліш.

Однак на цьому український підприємець вирішив не зупинятись. “Ми зрозуміли що для того, щоб конкурувати на міжнародному ринку з невеликими об’ємами і фінансами, потрібно і там робити щось унікальне. Ми почали робити сертифікацію по органіці”, – додає Ян Островський.

За його словами, це тільки початок великого шляху, на якому він сподівається знайти не тільки однодумців, а й фермерів, які б залюбки долучилися до вирощування в Україні нішевої овочевої екзотики.

 

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано