Українські дині скуповують поляки, роблять з них соуси для Японії

0 1 218

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Широке” (Херсонська область) з 2013 року постачає на переробку в Польщу дині сортотипу Галія. Про це розповів фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Валерій Федоренко.

“З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію”, — сказав Валерій Федоренко.

За його словами, обсяг однієї партії динь для експорту на переробку в Польщі  зазвичай становить 800 тонн.

Сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі. В Україні із цього сортотипу найвідомішими сортами вітчизняної селекції є Даяна та Берегиня.

У нинішньому році сезон баштанних в Україні завершиться в середньому на два тижні раніше, ніж роком раніше – у 2018-му, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, якщо в минулому році сезон реалізації динь і кавунів закінчився в середині вересня, то в цьому році виробники вже все частіше повідомляють про завершення сезону продажів.

На думку експертів, це пов’язано зі зниженням врожайності баштанних в країні через несприятливі погодні умови.

SEEDS.org.ua  за інформацією AgroTimes

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано