Українські фермери мають змогу не покидаючи поле отримати дані для ідеального початку жнив

0 197

Коли збирати урожай – найважливіше з рішень кожного фермера. Воно може вплинути на загальний успіх жнив і отримання максимального прибутку.

Залежно від країни та типу сільськогосподарських культур, існують різні проблеми при виборі ідеального часу збору жнив, та подальших дій з врожаєм. Одна з цих проблем пов’язана з оцінкою “стиглості” та оцінкою “якості” для кожного окремого поля.

Одним з найпоширеніших методів оцінки зрілості пшениці та ячменю є візуальний огляд відносної зрілості поля. Цей метод, хоча і є легким та швидкий, бракує надійності та точності.

За допомогою приладу GrainSense легко перевірити вміст вологи в посівах, незалежно від того, чи підраховуєте ви правильний час збору врожаю, чи хочете дізнатись про необхідність додаткового підробітку.



Інформація про справжній вміст вологи під час збору врожаю дозволяє розпочати жнива в ідеальний час для кожної культури та кожного поля. Зазвичай рекомендується збирати зернові культури, коли вміст вологи менше 15%. Це може відрізнятися залежно від країни, культури, погодних умов та методів сушіння/зберігання.

Насправді, якщо в посівах є надлишок вологи, у ньому також міститься меньший відсоток білка. Це може змінити ціну. Високий вміст вологи ускладнює зберігання врожаю, оскільки забезпечує гарне середовище для росту цвілі, бактерій та різноманітних шкідників.

Пристрій GrainSense використовує ближнє інфрачервоне випромінювання із запатентованим методом, який забезпечує більш точний аналіз вмісту вологи, ніж звичайні експрес вимірювачі вологості на основі електропровідності.

Також пристрій GrainSense вимірює вміст білка в зернах, щоб можна було прогнозувати майбутній дохід та в цілому збільшити прибуток, оскільки врожай кращої якості можна зберігати в інших сховищах, окремо від врожаю с полів, якість яких нижча. Фермери можуть продавати партії врожаю за якістю окремо, замість того, щоб продавати все разом за оптовою ціною по вартості фуражу або 3 класу.



Вміст білка в зерні має першорядне значення при збиранні таких високоцінних культур як пивоварний ячмінь, де вміст білку повинен становити від 9 до 12%. При тваринництві, можливо складати кращі плани годівлі чи оптимізувати раціон, виходячи з фактичного вмісту білка в зерновій сировині.

При закладці партії зерна на коротке або тривале зберігання, на зерно діють фізичні та погодні фактори, такі як стиснення та нагрів, які сильно впливають на результат збереження врожаю або кормів. Щоразу, коли відкривається новий силос або ємність с зерном, необхідно перевіряти якість.

Зрештою не має значення, вирощуєте ви тварин чи продаєте зерно для різних цілей. Знання вмісту вологи та білка у ваших посівах завжди важливо. Традиційно фермери використовували досвід, аби прийняти рішення. Зараз фермерів підтримує GrainSense і допомагає  їм прийняти найкращі рішення, основані на дійсних даних, щоб отримати більший прибуток.


З’явилися питання?

Телефонуйте до «Технотест Плюс»:

(096) 0000-737, (066) 0000-737

(097) 0000-737, (073) 0000-737

(095) 0000-737, (093) 0000-737

https://technotest.com.ua

 

 

SEEDS.org.ua за інформацією grainanalyzer

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!