Масовий бджолиний мор пройшовся пасіками Волині

0 332

У селі Мирне Горохівського району Волині масово гинуть бджоли. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Ольга Хайба. Там же розміщено і відео жахливої трагедії пасічників.

Бджолярі підозрюють, що причиною загибелі може бути обприскування навколишніх полів отрутохімікатами.

Місцевий пасічник розповів, що через орендарів земельних паїв у Мирному, які обробляють поля отрутохімікатами, постраждали усі бджолосім’ї з пасіки. На лапках мертвих бджіл він помітив червоний пилок.

Пасічник обурюється, що фермери, які орендують поля, перед обприскуванням отрутохімікатами не попереджають про це власників вуликів.

Нещодавно власник пасіки з Роменського району Сумської області звернувся до поліції зі скаргою на дії місцевих аграріїв. За його словами, аграрії без попередження провели хімічну обробку полів, що і могло привести до загибелі комах на пасіці.

Чоловік в одному з сіл району має пасіку в кількості 20 бджолосімей. Вранці, приїхавши до свого господарства, при перегляді вуликів виявив загибель комах. На думку чоловіка, бджоли загинули в результаті обробки хімікатами полів місцевими сільгосппідприємствами.

SEEDS.org.ua за інформацією  Facebook Ольги Хайби

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook   Instagram  YouTube-канал

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!