Агробізнес і промвиробництво стали лідерами споживання тіньового пального

0 640

Провідними галузями за кількістю споживання тіньового пального є агробізнес України і промислові підприємства. “У тіньовому ринку нафтопродуктів задіяні і фермери, і великі компанії.

Різниця в тому, що багато фермерів готові купувати дешеве паливо сумнівного походження за готівковий розрахунок. А великі агропідприємства змушені шукати готівку, щоб розрахувався з тими ж фермерами за зерно або послуги. Тому у багатьох нафтотрейдерів популярна послуга фіктивного документального продажу палива”, – пише Latifundist.

З огляду на нові правки до Податкового Кодексу та критерії для акцизних складів, “обнал” тепер “піде” через фермерів 4-ї групи ФОП.

Для того щоб зареєструвати акцизний паливний склад, ФОПу 4-ї групи треба постаратися якимось дивом спожити 10 000 м³ палива, а це 10 млн л. Для всіх інших підприємств 2 критерію – обсяг резервуарів більше 200 м³ або споживання більше 1000 м.

Також обмеженій кількості підприємців можна буде перевести в готівку через паливо до 1 млн л на рік у державних або комунальних підприємств, які дотуються з державного бюджету. Таким підприємствам ліцензію для зберігання палива взагалі отримувати не треба, власне, як і реєструвати акцизний склад.

Обсяг тіньового ринку дизельного палива в Україні стартує приблизно від 20%. Але ще цікавіше обсяг тіньового ринку скрапленого газу – там більше 40%. Ці цифри видають податкові органи, виходячи зі статистичних даних.

Згідно з матеріалом, ідея введення ліцензій полягала в ідентифікації точок продажу і зберігання палива. Таким чином планували викорінити нелегальні “підколодні” заправки і нафтобази.

SEEDS.org.ua за інформацією Latifundist

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook   Instagram  YouTube-канал

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!