Через бездоріжжя на Сумщині закривають молочні ферми

0 581

Молоковози відмовилися по бездоріжжю приїздити за молоком до господарства у селі Ганнівка-Вирівська Білопільського району, що на Сумщині. Відтак підприємцю нічого не залишається, як продати худобу та звільнити працівників.

24 кілометри бездоріжжя. Їх щодня вимушені долати молоковози та інша техніка до місцевої ферми — найбільшого молочного виробництва у Білопільському районі. За добу тут продукують до 7,5 тонн молока екстра-класу. Утім, віднедавна їх якісна сировина стала непотрібною.

“Наш партнер, з яким ми працювали, відмовився їздити по бездоріжю за нашою продукцією. Дали нам два місяці, щоб ми або відремонтували дороги, або купили свої машини. Але для підприємства це велике навантаження – купити автомобілі та ще й за свої гроші ремонтувати державні дороги”, — говорить фермер Сергій Пасько.

Молочна ферма щороку дає в бюджет близько 12 мільйонів податків. Задіяні на виробництві до сотні людей. Тепер усіх їх доведеться звільняти, говорить керівництво ферми.

Керуюча фермою Олена Борисенко у розпачі — молочній галузі віддала майже 30 років:

“У нашому селі та поблизу як такої роботи на сьогодні немає. Оце тракторний парк і молочна ферма. Якщо перестануть їздити по наше молоко, то ферму закриють, а корів виріжуть. Люди опиняться на вулиці. Мені, наприклад, 5 років до пенсії, де мені роботу шукати. У Польщу на заробітки я вже не поїду. Це сідай, складай руки і чекай кінця”.

На фермі працює багато молоді, адже зарплати в середньому 15 тисяч гривень за місяць. Іншої роботи поблизу, кажуть, немає.

Дорога життєво важлива не лише для цієї ферми, а й для всього села. Без неї жодна реформа не може дійти до глибинки.

SEEDS.org.ua за інформацією spec-kor.com.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!