Партнерські угоди на “чесному слові” –  перший крок до рейдерських захоплень

0 105

Рейдерство – це проблема, яка має три складові: недосконалість регуляторного середовища, діяльність відомств, що працюють під Міністерством юстиції, і неефективна діяльність правоохоронних органів, які зазвичай вступають у справу, коли вже запізно.

Про це розповів заступник генерального прокурора України у 2016-2019 роках Євген Єнін під час IV Аграрної юридичної конференції, організованої Групою Компаній “ПроАгро Груп” спільно з Громадським об’єднанням “Бізнес-Варта” та Аудиторською Компанією “CroweA&AUkraine”.

В свою чергу член ради Нотаріальної палати України Інна Бернацька зауважила, що особливу увагу слід звернути на ситуацію із рейдерським захопленням врожаю, яка трапляється досить часто.

За її словами, це відбувається через те, що сьогодні в Україні не реєструються кадастрові масиви і співвласники не можуть обмінятись земельною ділянкою у середині одного в масиву, щоб не втручатись у діяльність одним одного. Вони укладаються партнерські угоди, які тримаються на “чесному слові”, а потім відбуваються рейдерські захоплення.

Про успішний практичний кейс запобігання рейдерству в АПК розповів партнер Юридичної Компанії “Волхв” Віктор Дубовик. Він зауважив, що запорукою успішної справи є дотримання вимог до скарги та отримання обов’язкових умов розгляду такої справи.

Крім того, за його словами, під час проблем із закриттям кримінального провадження та тиску з боку правоохоронних органів може сильно допомогти звернення до Ради бізнес-омбудсмена. Також слід робити судову-економічну експертизу про те, що не було випадків уникнення сплати податків тощо.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією “ПроАгро Груп”

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!