Китайці хочуть будувати завод з переробки кукурудзи на Тернопільщині

0 549

Китайська компанія планує побудувати один завод з переробки кукурудзи в місті Чортків Тернопільської області, а потім інвестувати в ще два нових підприємства. Про це повідомив Чортківський міський голова Володимир Шматько на своїй сторінці в Facebook.

“Китайські інвестори готові побудувати у Чорткові завод вартістю 200 мільйонів доларів. Провів перемовини із чотирма представниками китайської компанії, котра готова інвестувати в індустріальний парк “Chortkiv-West” сотні мільйонів доларів.

Китайські інвестори мають намір побудувати у межах індустріального парку “Chortkiv-West” завод по переробці кукурудзи. У подальших планах – ще два.

На першому заводі виготовлятимуть фруктозу (орієнтовні розміри земельної ділянки, яка необхідна для цього – 15 га), на другому – лізин (натуральна харчова добавка, здебільшого для тварин), на третьому – глютамінову кислоту (теж харчова добавка, використовують як підсилювач смаку).

Для будівництва трьох заводів максимально може знадобитись 75 га землі.

Згідно з розрахунками, будівництво трьох заводів повинно створити орієнтовно 1500-1800 робочих місць. На заводі, що будуватиметься у першу чергу, працюватиме близько 350 людей. Вартість будівництва одного заводу – 200 мільйонів доларів”, – додав Володимир Шматько.

“Під час перемовин йшлося про підведення комунікацій до промислової зони, зокрема електричних, газових, водних. Також закцентував увагу на логістичних перевагах “Chortkiv-West”, адже вдале розташування ділянки обумовлене безпосереднім примиканням до перехрестя декількох важливих автомобільних доріг державного та міжнародного значення.

Результатами зустрічі китайські інвестори залишились задоволеними, тож перемовини і надалі триватимуть на державному рівні”, – зазначив Чортківський міський голова.

 

SEEDS.org.ua   

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!