Херсонські фермери обладнали комбайни унікальною системою моніторингу врожайності

0 342

Херсонське підприємство «Перше травня» забезпечило власну техніку спеціальними пристосуваннями. Тепер комбайни сільгосппідприємства оснащені системою моніторингу врожайності.

«Приховувати не станемо, цей захід нам вдалося провести не з першої спроби, – розкриває виробничі нюанси керівник «Першого травня» Сергій Косюк. – У минулому році ми намагалися працювати з цією системою, але вийшло тільки гірше: датчики постійно показували неправильну інформацію на схилах. Тобто, коли техніка рухалася, наприклад, з ухилом вліво і вгору, датчики демонстрували один показник врожайності. Коли ж водій розгортав комбайн і рухався вправо і вниз по тому ж маршруту, датчики показували зовсім іншу інформацію».

Фахівці підприємства не один тиждень провели в розрахунках і роздумах. Залучили до роботи представника компанії-постачальника системи. «Зараз ми задоволені роботою моніторів, – говорить Сергій Косюк.- Тим більше, що на новій системі є спеціальні оптичні датчики, самі монітори пов’язані безпосередньо з супутниками, а дані тут же. На місці, коригуються за допомогою спеціальних сім-карт відразу двох операторів. Похибка в результаті мінімальна, а з інтернетом, який необхідний для зв’язку із супутником, не трапляється перебоїв навіть у вечірній час, коли нам найбільш необхідні дані навігації для аналізу і систематизації».

SEEDS.org.ua за матеріалами fermer.blog

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!