Делікатес за ціною 17 тис грн/кг: Двоє бізнесменів заснували виробництво чорної ікри на Київщині

0 494

Рибна ферма OSETR виробляє 1 т чорної ікри за рік. Осетри тут живуть по 15-20 років, їм роблять УЗД та доять.

У 2000 році до бізнесмена Максима Мостового звернувся батько.

Просив врятувати рибне господарство, на якому працював. Рибгосп поблизу селища Українка на Київщині занепадав. Хоча ще у 80-х господарство вирощувало осетрів. Про це повідомляє Шо Там.

Разом з партнером Сергієм Мешковим інвестували у рибгосп $30 000. Закупили корми та рибу: стерлядь і осетра.

Осетрові починають давати ікру на 8-10 році життя. Першу ікру на фермі зібрали аж через 10 років після заснування.

Ікру добувають виключно методом доїння. Рибам роблять УЗД, щоб визначити, де самки і чи є ікра.

Самок «доять» та повертають у водойму. Є «старожилки», які живуть на фермі вже по 20 років. Українську чорну ікру тепер купують США та Японія. 100 г чорної ікри OSETR коштує 1700 грн.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!