Деруни на фестивалі у Коростені готували мер, робот і сотні майстринь Житомирщини

0 52

У Коростені, що на Житомирщині, відсвяткували 11-й міжнародний фестиваль дерунів. Цьогоріч на фестиваль з’їхались десятки тисяч людей зі всієї України, і не даремно, пише кореспондент SEEDS

Яких тільки дерунів тут не смажили в цей день: з м’ясом, капустою, грибами, шкварками. Червоні, жовті, зелені (з шпинатом), були тут навіть чорні деруни – з чорнилами каракатиці. Дехто з майстринь примудрився навіть страусині яйця додавати замість звичайних курячих.

Однак на ціну незвичний інгредієнт не вплинув. Продавали “страусині” деруни по 8 гривень за штучку. Приблизно стільки коштували майже всі звичайні деруни на фестивалі, складніші картопляні страви, з додаванням начинки, вартували дорожче.

Яких тільки дерунів не готують сьогодні в Коростені: з м'ясом, грибами, сиром, капустою. Є навіть гарбузяні! Як святкуютьФестиваль дерунів у Коростені в невеличкому відео від Seeds Agri-Gator News East-Fruit.com Sapienza.media #деруни #фестиваль_дерунів #Коростень #агроновини

Gepostet von Seeds am Samstag, 14. September 2019

Не обійшлось свято без традиційного майстер-класу від мера Коростеня Володимира Москаленка. Міський голова одягнув фартух, нажарив дерунів, скоштувати їх могли всі охочі.

Цьогоріч на фестивалі деруни жарили навіть роботи. Таке на  Дерун Fest в Коростені було вперше. Хлопці з гуртка робототехніки презентували автоматичного майстра дерунової справи Євстасія.

 

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано