Українці єдині в світі виробляють ягідну диво-пасту за унікальною технологією

0 3 971

Не кожен знає, що саме в Україні виробляють єдиний в світі унікальний продукт з ягід – ягідні пасти. Скажете, нічого особливого? Але завдяки HTD-technology – винаходу українських вчених, вітчизняним виробникам вдалося не тільки зберегти “те, що дала природа”, але й значно примножити ці дари.

Як отримати цінні компоненти, що містяться в кісточках і шкірці ягід, ще й зберегти їх корисні властивості без заморозки, цукру і консервантів SEEDS розповіла директор з маркетингу компанії LiQberry, яка виробляє диво-пасту, Євгенія Нечитайло.

– Чи є в Україні аналоги вашого унікального продукту?

– У всьому світі аналогів немає. Сім років тому українські вчені і технологи під керівництвом автора ідеї, академіка Сергія Борисовича Осипенко, видатного українського вченого, створили унікальну інноваційну гідротермодинамічну технологію переробки ягід.

Ця абсолютно нова технологія отримала назву HTD-technology. За допомогою цієї технології ми не тільки зберегли те, що дала природа, а ще й примножили – нам вдалося отримати цінні компоненти кісточки і шкірки. Багато цінних речовин ягоди знаходиться саме там. За допомогою нової технології нам вдалося розщепити шкірку і кісточку, і без окислення видавити саму пасту.

Директор з маркетингу компанії LiQberry Євгенія Нечитайло.

 

Раніше ми звикли або морозити, але при розморожуванні ми одразу ж втрачаємо 70% корисних речовин, або кип’ятити, але так ми втрачаємо все ті ж 70%. Використання нової технології дозволяє організму отримувати і засвоювати корисні речовини на 100%.

Вчені використовували ефект кавітації, високого тиску і низькотемпературного гідролізу. Наш продукт не містить ні цукру, ні води, ні консервантів і тримається таким досить довго, що, знову ж таки, сталося вперше в світі.

– Без цукру і консервантів … За рахунок чого ж продукт вдається довго зберігати?

– Все завдяки HTD-technology, технології, за якою виготовляються ягідні пасти. Вона застосовує “м’яку” кавітацію і турбулентність для знищення патогенної мікрофлори сировини. Якщо кавітація (гідроудар в рідкому середовищі за допомогою мікропухирців) відома, як явище руйнівне, на відміну від неї, “м’які” режими кавітації не руйнують, а покращують якість продукту.

– Вашій компанії вже 7 років, чому настільки унікальний продукт в Україні досі маловідомий?

– Перші 3-4 роки ми витратили надзвичайно серйозні зусилля на дослідження. Ми провели дослідження в провідних інститутах України. Це були клінічні дослідження, які підтвердили позитивний вплив пасти на організм.

Три місяці прийому пасти призводять до дуже позитивних результатів для здоров’я людини. Поліпшується зір, у людей з цукровим діабетом покращується цукор. Це дуже потужний іммунокорректор.

– До варення, джему чи іншої консервації ваша продукція відношення не має, то чи можна назвати таку пасту ліками?

– Якщо говорити про те, що зір покращився на одиницю, знизився рівень цукру і стабілізувався, стабілізувався тиск. Звісно так! Діти не хворіють весь рік. Я б зазвала нашу пасту саме так, хоча в принципі ми зареєстровані не як ліки, а як функціональний продукт – натуральний продукт, який при тривалому застосуванні має потужний терапевтичний ефект.

– Як багато паст виробляє ваша компанія?

– Всього паст сім. Але особисто я, за чорничну пасту. Сама чорниця – ягода безсмертя і має великий потенціал.

– Звідки берете сировину для паст?

– Західна Україна. Уся сировина сертифікована. Ми беремо тільки органічну ягоду, вона вищого сорту, категорія “А”. Ми дуже серйозно ставимося до вибору сировини, тому, що від цього сильно залежить те, що ми потім отримаємо в банки, що б вона мала саме той склад мікро і макроелементів, який нам потрібен і який працюватиме.

 

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!