Вчені розробили розумну плиту, яка готує їжу, пропускаючи через неї електричний струм

0 275

Неймовірні новини світу: на технологічній виставці CES-2024 у Лас-Вегасі стартап Sevvy представив розумну плиту, яка «б’є» їжу електрострумом, щоб зробити її корисною, пише SEEDS

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою електричного струму. Це означає поєднання нагрівання на основі імпульсного електричного поля та технології омічного нагріву для швидкого приготування їжі за низьких температур.

Читайте також: В Уманьпиво Жигулівське пиво перейменували на Віденське

Струм проходять через їжу, одночасно доставляючи однакову кількість тепла по всій страві, що в рази скорочує час приготування. Приміром, на чорничні кекси Sevvy знадобилося 3-4 хвилини. І вони були такими ж смачними, як ті, що готуються за допомогою традиційного нагрівання в духовці.



Так само легко готується чорничний компот. Він зберігає повний смак ягід, до 40% вітамінів, а цукру у готовому продукті – 10% від того обсягу, який додають у звичайні компоти.


Каміель де Леур, генеральний директор Sevvy, говорить, що час приготування – не єдина перевага їхньої розробки. Головна перевага – це можливість готувати та споживати більш здорову їжу. Інновація значно знижує потребу у цукрі та солі у готових стравах. Використання жиру при випіканні зменшується на 50%, пише видання Thespoon.


Компанія має шість виданих патентів на технологію приготування їжі на основі електричного струму, яку де Леур сподівається передати стратегічним партнерам, включаючи виробників побутової техніки та виробників професійного обладнання для приготування їжі.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!