Європейські виробники пива і солоду знизили вимоги до якості ячменю

0 127

Зниження вимог до якості сировини зумовлено невдалим урожаєм ячменю і низьким рівня білка в зерні. Про це повідомляє agroportal.ua, посилаючись на висновки аналітиків.

Недостатня кількість опадів стала причиною низького урожаю ячменю з поганою якістю зерна в деяких регіонах Німеччини, у всій Польщі, балтійських країнах, Скандинавії. Найгіршою виявилася ситуація з якістю ячменю в Австрії, Чехії, Словаччині та Угорщині.

Крім того, у результаті посухи знизився рівень води в Рейні, Майні, Мозелі, Ельбі та Дунаї, і це фактично паралізувало річкові поставки ячменю.

За таких умов виробники солоду в південній Німеччині і Центральній Європі повинні будуть використовувати у виробництві ячмінь зі своїх запасів, яких може не вистачити для повного забезпечення процесу виробництва продукції. Ще до початку проблем з перевезеннями перехідні запаси ячменю старого врожаю були на мінімальному рівні.

Аналітики також нагадують,що ячмінь високої якості був у дефіциті ще в 2017 році. Вже тоді виробники солоду і пива говорили про необхідність знизити вимоги до якості ячменю.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!