Європі краще смакує черешня темних сортів

0 111

Країни ЄС протягом тривалого часу є нетто імпортерами черешні: на даний регіон припадає 25% світового імпорту цієї продукції. Імпорт у цьому регіоні зростає швидше, ніж експорт, і конкуренція посилюється. Хто з виробників улюбленої європейцями продукції зможе вистояти, досліджує EastFruit, оперуючи даними Інфо-Шувар.

Надійний постачальник черешні повинен не тільки гарантувати високу якість продукції, але і забезпечити необхідну тривалість поставок. На цьому під час конференції «Черешня, слива, абрикос: технології, ринок, перспективи» наголосив Жофрей Гілен, представник компанії Royal Fruit Company.

Через мережі супермаркетів продається понад 60% всієї черешні. Виробники, які мають намір запропонувати їм свою продукцію, повинні знати, що не допускається жодних компромісів щодо якості: черешня повинна бути  калібром +26, щільністю > 75-80 і вмістом цукру  > 16% Brix.

Крім того, мережі намагаються продовжити сезон реалізації ягід, тому постачальник повинен забезпечити стабільні обсяги протягом 16-20 тижнів.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році країни Східної та Західної Європи зібрали один із найкращих урожаїв кісточкових, в тому числі черешні. Надлишок пропозиції обвалив ціни на внутрішньому та зовнішніх ринках.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!