Зростає попит на добрива та ЗЗР українського виробництва

0 349

Третина добрив та засобів захисту рослин на ринку нашої країни – це продукти українського виробництва. При цьому імпорт такої продукції зменшується, а попит на ЗЗР і добрива від українських компаній зростає, повідомляє SEEDS.

Огляд ринку засобів захисту рослин та добрив під час 9-го Одеського агрохімічного форуму “ODESA AGROCHEM FORUM 2021” презентував представник компанії “ALFA Smart Agro” Ігор Бубнов. Організатор події – Інформаційно-аналітична агенція «Инфоиндустрия». Офіційний медіапартнер форуму агромедіа- агенція SAPIENZA.

Ігор Бубнов

“Ми аналізували 2020 повний маркетинговий рік і 7 місяців 2021 року. У обсязі бачимо зростання ринку споживання мікродобрив в 2021 році в порівнянні з 2020 – на 4,3%. Якщо обсяг споживання з 2019 року по 2020 рік дещо стагнував, то зараз ми бачимо його відновлення, зростання. Що стосується ринку засобів захисту рослин, то за 7 місяців 2021 року він зріс на 7%, в порівнянні з показниками січня-липня 2020 року. Щодо розподілу за групами товарів ми бачимо, що ситуація більш-менш стабільна. 40% – це різні форми комплексних добрив, монопродукти займають 34% і 26% – біостимулятори”, – зазначив Ігор Бубнов.

Імпорт такої продукції дещо зменшився. Аграрії частіше надають перевагу пропозиціям від українських виробників.

“На 2 млн доларів зріс імпорт біостимулюючих продуктів, натомість дещо знизились закордонні закупівлі монопродукти. У січні-липні 2020 року загальний обсяг споживання ЗЗР та добрив склав 129,4 млн доларів. З них імпортної продукції на ринку було майже 67%. У 2021 році частка споживання українських товарів зросла майже на 3% – до 35%”, – заявив фахівець під час виступу на “ODESA AGROCHEM FORUM 2021”.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!