200 відсотків рентабельності на солодкій кукурудзі — це реально

0 549

Виготовляти продукцію високої якості та бути конкурентоздатними малим та середнім гравцям аграрного ринку часто дозволяє вибір окремої ніші. У цьому контексті цікаво виглядає виробництво солодкої кукурудзи.

Як розвивається цей сегмент в Україні, які сорти кукурудзи вибрати та як налагодити збут продукту, розповість Михайло Нагорняк, селекціонер та власник компанії “Мнагор” (Вінницька область) під час Міжнародної конференції «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки», яка відбудеться 27 жовтня, повідомляє SEEDS.

“Україна має унікальне розташування. Клімат, свіжий ринок овочів, літній морський сезон дуже сприяють вирощуванню та культивуванню солодкої кукурудзи. Розвиватися як передова країна в даній галузі, запровадити абсолютну білу, біколор та лікувальну фіолетову солодку кукурудзу, бути головним в трендах новинок в Європі. Розвивати внутрішній та експортний потенціал. Щорічний приріст споживання та площ посіву на рівні 20-30%. Рентабельність на рівні 200% робить солодку кукурудзу цікавою для свіжого ринку та переробної консервної промисловості”, — зазначає Михайло Нагорняк.

“Розвиток цієї галузі з вирощування та переробки цукрової кукурудзи матиме гарний експортний потенціал та щороку призведе до утворення понад сотні самозайнятих та робочих місць. А можливість виробляти та в подальшому переробляти (заморожувати) продукцію, тобто створювати додаткову вартість, а не експортувати сировину, матиме колосальний економічний та соціальний ефект, гарантує збут продукції, появу додаткових робочих місць в Україні. Солодка кукурудза буде постачатися до Євросоюзу та інших країн, розширюючи географію поширення української продукції”, — вважає виробник.

Нагадаємо, Міжнародна конференція «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» – це єдина екосистемна агроконференція в Україні, яка присвячена унікальним українським продуктам і суперфудам, а також технологіям для їхнього виробництва і маркетингу, ефективним рішенням та сервісам виходу українського АПК та інноваційного бізнесу на нові ринки.

Партнери заходу: BioNorma, Мнагор, Viteo Group, Сімейні молочні ферми.

Конференція відбудеться 27 жовтня. Організатор події – агромедіа-агенція SAPIENZA за підтримки Київського контрактового ярмарку. Місце зустрічі: м. Київ, Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект 15), виставка “AgroComplex 2021”. Початок о 12:00.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися можна тут.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!