Ціни на зерно можуть не виправдати очікувань, навіть якщо розблокують порти

0 1 628

Китай є великим імпортером шротів та іншої аграрної продукції, що є складовою для кормів у тваринництві. Саме до КНР Україна експортує найбільше такої продукції. Утім, наразі в Китаї посилюється економічна криза. Це погані новини для наших аграріїв, адже означає, що азійська країна імпортуватиме менше, тому ціни на аграрну продукцію можуть не зрости суттєво навіть після розблокування українських портів, повідомляє SEEDS.

Ситуація з економічною кризою в Китаї настільки серйозна, що банки не видають депозити. Через це люди влаштовують протести і влада вирішила охороняти фінансові установи з допомогою танків. Багато галузей економіки в країні наразі на межі банкрутства. Будівництво взагалі де-факто збанкрутіло ще рік тому.

“Оскільки банківська система Китаю знаходиться під контролем держави, дефіцит грошей в системі може вказували лише на те, що банкрутство Китаю та дефолт по внутрішнім боргам – це або вже факт, або питання часу. Перші сигнали можна було побачити в скороченні імпортного попиту на продукти з боку Китаю.

Економічні проблеми, а тим більше заколоти в країні, дуже негативно вплинуть на економіку всього світу, а зачеплять кожного. Адже для більшості товарних груп Китай є ключовим ринком збуту. Тому, якщо навіть наші порти розблокують, ціни на зерно та кормові компоненти можуть не виправдати очікувань. Хоч тут ми точно конкурентні і хвилюватися особливо не повинні”, – зазначає економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!