Рослини можуть чути, стверджують вчені

0 231

Вчені Тель-Авівського університету провели дослідження з рызними видами рослин і отримали вражаючі результати. Виявляється, рослини можуть чути, незважаючи на відсутність вух у звичному для нас розумінні. Про це повідомляє «Моя Планета».

Вдалося отримати докази того, що рослини чують дзижчання бджіл, що пролітають повз, і виробляють нектар в залежності від активності «збирачів». За допомогою спеціальних приладів було встановлено, що протягом хвилини після появи дзижчання бджіл концентрація цукру в нектарі підвищується на 20%. Більш того, рослини відрізняють звуки комах від решти шуму. Роль своєрідних вух у рослин виконують квіти.

Дослідники припустили, що рослини завдяки своїм куполоподібним формам можуть реагувати на вібрації. Експерименти, під час яких досліджувалися 650 рослин, показали, що низькочастотні звуки справді близькі до дзижчання, і можуть впливати на поведінку рослин.

Раніше повідомлялося, що під час дослідження встановлена здатність рослин орієнтуватися по сторонах світу, вловлюючи зміни в магнітному полі Землі.

 

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!