Українські фермери успішно адаптувались до нових умов – опановують нові види культур

0 688

Протягом останніх років українські фермери зіткнулися з різними викликами. Це і втрата частини земельних угідь, і відсутність доступу до запчастин та техніки та обмеження доступу до певних ринків збуту, розповідає Максим Орищак, аналітик компанії «Центр біржових технологій», пише SEEDS.

Проте, українські фермери демонструють високу гнучкість та здатність адаптуватись до нових умов, зазначає аналітик. Зокрема змінюють схеми посіву та збільшують використання органічних добрив та біопрепаратів.

«Багато фермерів перейшли на більш стійкі та економічно ефективні культури, такі як кукурудза, соя, ріпак, гірчиця і т.д. Вони також експериментують з новими видами культур, такими як канаркове насіння, амарант, чіа та іншими.

Багато фермерів переходять на більш екологічно чисті методи обробітку землі, використовуючи органічні добрива та біопрепарати замість хімічних добрив та пестицидів», – розповів Максим Орищак delo.ua.

Крім цього фермери активно опановують нові технології та ресурси, а ще дедалі активніше розвивають мережі співробітництва та обміну досвідом.

Читайте також: Садівництво рятує від хронічних та психічних захворювань

«Багато фермерів використовують нові технології та обладнання для підвищення ефективності використання палива, води, добрив та інших ресурсів. Багато фермерів об’єднуються в кооперативи або асоціації для обміну досвідом та отримання доступу до нових ринків.

Загалом українська сільськогосподарська галузь продовжує працювати та розвиватися попри складні умови військового конфлікту. Однак, деякі виклики, такі як втрата доступу до землі – переступити не вдасться», – вважає Максим Орищак.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!