Фермери Дніпропетровщини формують осередок сироваріння та виробництва молочної продукції

0 64

У Перещепинській громаді на Дніпропетровщині фермери створюють осередок сироваріння та виробництва молочної продукції. Проєкт за три місяці розробила Олена Самарська, пише SEEDS

На її думку, через складну економічну ситуацію в Україні, у підприємців мало перспектив для самостійного розвитку. А новий проєкт допоможе фермерам отримати дохід та вийти на конкурентний ринок.

Ідею Олени підтримали канадські волонтери та надали грант на закупівлю сотні кіз. Тварин привезли з ферми на Київщині. Вже в громаді на Дніпропетровщині створили чотири пункти, де кози пройшли місячний карантин.

“Кожен день карантування коштує на сьогодні 830 гривень, що звичайній людині, яка хоче розвивати тваринництво майже неможливо оплатити. І це дуже великі перешкоди, щоб наш аграрний сектор розвивався на сьогодні”, — розповіла розробниця проєкту Суспільному.

Також кожен учасник пройшов 3-х місячне навчання та отримав необхідне обладнання: доїльний апарат та речі для догляду за тваринами. Олена каже, що піклуються, аби молоко було високої якості та відповідало європейським стандартам. За декілька місяців виробники мають показати перші результати.



У проєкті беруть участь десять родин, які вирішили почати або розширити виробництво молочної продукції. Серед них — Микола Караман.

Читайте також: На Вінниччині вироблятимуть рідкі комплексні добрива та КАС

Чоловік має родинний бізнес: 10 років виготовляє крафтові сири. Каже, його продукція отримувала перші місця на столичних конкурсах серед виробників.

“Ми робимо напівтверді та тверді, м’які сири, сири паста фелата. Ми робимо до 20 видів сиру. Люди знають нас. У нас вже постійні клієнти, вони знають звертаються. Відправляємо по всій Україні”, — розповів він.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!