Селекціонери створили томати, які в’яляться самі прямо на лозі

0 786

Неймовірні новини світу: в’ялені помідори зазвичай попередньо обробляють діоксидом сірки або сіллю перед процесом сушіння. Однак новий вид помідорів черрі був виведений спеціально для сушіння прямо на лозі, пише SEEDS

Ізраїльська харчова технологічна компанія Supree, розробила сорт томатів, плоди якого мають мікроскопічні тріщини на шкірці. При достиганні ці мікротріщини збільшуються і волога природно випаровується з них.

Таким чином томати в’яляться прямо на гілці, не потребують нарізування та соління, як при в’яленні традиційних сортів. Про це повідомляє New Atlas.


При в’яленні томати нового сорту втрачають близько 80% своєї початкової ваги до того часу, як їх збирають, таким чином концентруючи смак, антиоксиданти та інші поживні речовини в решті 20%.


За потреби томати можна досушувати, заморожувати і таким чином зберігати до року без використання консервантів. При цьому не втрачається смак, текстура чи поживна цінність.

Читайте також: В Україні вперше дозволили використовувати акваторію лиману для вирощування молюсків та креветок

Наразі Supree зосереджується на продажі томатів безпосередньо корпоративним клієнтам у харчовій промисловості. Компанія також розробляє механічну систему збирання врожаю, яка має знизити вартість томатів, і навіть може створити інші самовисихаючі культури, наприклад солодкий перець.



Запрошуємо фахівців аграрного бізнесу взяти участь у Відкритій Міжнародній конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”

Конференція відбудеться 14.02.2024 в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ об 11:30 у Київському МВЦ.

УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!