Тепличники Закарпаття продають ранню редиску майже в 6 разів дорожче ніж минулого року

0 547

Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски. Цей коренеплід продають по 13-15 грн за пучок, тоді як минулого року, через локдаун, був історичний мінімум цін – 2.5 грн за пучок.

«Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять – двадцять п’ять пучків митої редиски.  Здаю по 9 гривень за пучок», – розповіла фермерка Христина Санто з села Велика Добронь, де традиційно редиску вирощують найбільше на Закарпатті.

Редиска в теплиці росте дев’ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні.

«Аби врожай був плідним поливаємо ретек (угорською редиска) тричі на тиждень», – поділилася фермерка.

У господарки парник з редискою має 40 соток землі. Овоч, розповідає, не вибагливий. Йому навіть не заважає бур’ян. Під час збору редиску фасують у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.

Після Великодня продавці прогнозують падіння цін. Бо на ринок вийде редиска ґрунтова.

 

SEEDS.org.ua за інформацією 0312

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!