М’ясо з постраждалих від АЧС ферм пропонують переробляти на тушонку

1 1 932

В Україні, нарешті, затверджено Наказ про компартменти, згідно з яким господарство, що має відповідний статус із погляду біобезепеки, може вільно реалізовувати свою продукцію навіть в умовах наявності в країні африканської чуми свиней. Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

“Це було б справедливо, адже інші країні з АЧС, де існує компартменталізація, не позбавлені можливості експорту. Ми можемо виробляти й безпечне перероблене м’ясо.

Так, сьогодні ми, як Асоціація тваринників, звертаємося до президента щодо внесення необхідних змін до Інструкції з боротьби з АЧС, щоби було впроваджено механізм переробки м’яса з постраждалих від африканської чуми господарств на тушонку – за прикладом Польщі”, – каже Ірина Паламар.

“Ще одним напрямом, який ми хочемо реалізувати в межах угоди про ЗВТ, є експорт до ЄС нашої яловичини, яка є досить конкурентною як за якістю, так і за ціною”, – додала голова Асоціації тваринників України.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Agropolit

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!
1 Comment
  1. юный натуралист пише

    И кормить тех кто это предлагает

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано