Вчені стверджують: майбутнє за низькорослими сортами кукурудзи

0 269

Урожайність низькорослих сортів кукурудзи може зробити їх домінуючим різновидом кукурудзи в майбутньому. У цьому переконують фахівці компанії Bayer.

За словами вчених, низькорослі сорти кукурудзи з вкороченим та потовщеним стеблом більш стійкі до вилягання стебел. Крім того, зменшена висота робить культуру більш зручною для обробки за допомогою сільськогосподарської техніки.

Звичайна кукурудза може досягати 10-11 футів (3-3,5 м) заввишки, що робить неможливою обробку посівів за допомогою більшості видів сільськогосподарської техніки, тому що можливе пошкодження стебел.

Але стебло у низькорослих сортів кукурудзи досить коротке для того, щоб комбайни та інші сільськогосподарські машини могли повторно вносити добрива, доки врожай ще росте.

Крім того, представники компанії стверджують, що низькорослі сорти кукурудзи використовують менше води і мають велику врожайність, ніж традиційні.

Низькорослі сорти кукурудзи вивели за допомогою традиційних методів селекції рослин. Компанія працює над генетично модифікованим сортом, який може з’явитися на ринку через кілька років.

За словами представників компанії, низькоросла кукурудза стане комерційно доступною для американських аграріїв до 2022-2023 рр.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Інфоіндустрія

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!