“Україна годує частину Європи та половину арабського світу”, – Володимир Зеленський про продовольчу безпеку

0 253

Крім блокування портів та окупації і мінування частини територій, для продовольчої безпеки України і світу несуть атаки російської армії на нафтобази та інші важливі об’єкти, зазначив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для російських опозиційних ЗМІ. Україна забезпечувала зерном частину Європи, країни Африки та Близького Сходу, тепер ці постачання та нова посівна під загрозою, повідомляє SEEDS.

“Ось просто з якоїсь причини вчора прилетіло шість ракет до Львова. Шість крилатих ракет! Ну, з якоїсь причини. Щось там воєнізоване вони шукали. Що зробили? Поцілюють у різні нафтосклади, нафтобази. Чудово розуміють, що нині посівна… Україна годує частину Європи, половину арабського світу. Ви ж з арабами у добрих стосунках — сама Російська Федерація. Ні в турків, ні в кого олії, зерна, нічого немає. Не дали ж вивезти (з портів -ред.) вантажі із зерном. Для цих країн не дали вивезти”, – розповів Володимир Зеленський російським журналістам.

Президент наголосив, що руйнування та втрати, які фіксувались протягом восьми років зіткнень на Донеччині та Луганщині зовсім неспівмірні з тими масштабами руйнувань, які сталися лише протягом місяця повномасштабного вторгнення Росії.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!