На Хмельниччині почали варити крафтовий гарбузовий ель

0 304

У зеленій садибі «Дім мандрівника», що в селі Гораївка на Хмельниччині зварили справжнє крафтове пиво “Bakota Pumpkin Ale” або “Бакітський гарбузовий ель”, пише SEEDS.

Зварили ель на вогні в казані під час блекауту, йдеться на сторінці садиби в соцмережах. «Міцність 9%. Звісно, шо жодних концентратів, хімії і гемео. Все, як робилося пару століть тому», – пише власник садиби Сергій Толстіхін.

Насправді ідея зварити пиво виникла спонтанно розповів пан Толстіхін. Допомагали йому в цьому двоє товаришів, один з яких є пивоваром.

«Ми не почали виробництво, це лише перші певні проби. Просто зібралися з друзями і захотіли зварити таке крафтове пиво.

Ми мали його варити за допомогою пивоварні, яка працює на електриці. Але не було світла. Тож ми мали запасний “план Б”. Ми зварили його у величезних казанах на вогні. То вже на 100% крафтово, як колись, століття назад. 

Враховуючи, що Бакота, то дуже старовинне місце, то в давні часи там точно якесь пивоваріння мало бути», — розповів Сергій Толстіхін.

За основу взяли ідею зварити саме гарбузовий ель. Адже це надзвичайно популярний сорт пива в Америці. Тож до пива друзі додавали запечений гарбуз.

Сергій Толстіхін додав, що гарбузовий ель у сучасному розумінні з’явився наприкінці 1980-х років. Першим комерційним зразком був America’s Original Pumpkin Beer від Buffalo Beer Brewery із Каліфорнії. Парадоксально, але він був зварений без гарбуза, а просто з використанням традиційної суміші для приготування гарбузових пирогів.

Читайте також: Діти з Рівненщини організували «фабрику» патріотичних солодощів

Всього у Бакоті зварили близько 80 літрів пива. Поки бакітський ель не продають, зате дегустують охочих в садибі “Дім мандрівника”.

«Плануємо в подальшому пробувати експериментувати з пивом і, можливо, вийти на якесь невеличке особисте виробництво», — зізнався Толстіхін vsim.ua.

 

 SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!