Американці навчились виготовляти пиво зі стічної води

0 272

Неймовірні новини світу: каліфорнійська компанія Epic Cleantec, яка займається переробленням відходів, створила пиво зі стічної води. Напій виготовили з води із пральні, душових та раковин 40-поверхового будинку у Сан-Франциско, пише SEEDS.

У американському штаті Каліфорнія перероблення води стала нагальною проблемою після кількох років посухи. Таким чином компанія Epic Cleantec показала, як можна боротися з посухою, переробляючи воду на питну продукцію. У співпраці з Броварами Devil’s Canyon Brewing Company біло створене пиво Epic OneWater Brew.

У Сан-Франциско була зібрана вода та очищена за допомогою спеціального обладнання. Після очистки ця вода стає придатною для повторного використання, але не для пиття. Про це пише видання The Guardian.

“Ми хотіли зробити щось цікаве, що стане цікавим інструментом для розмови з людьми, зацікавить їх, а також продемонструє невикористаний потенціал повторного використання води. Ми вибрали пиво, яке буде більш універсальним на відміну від крафтового пива на кшталт IPA, яке комусь подобається, а комусь ні”, – каже співзасновник і генеральний директор Epic Cleantec Аарон Тартаковський.

Epic Cleantec отримали позитивні відгуки і від інших дегустаторів.

Читайте також: Крім магнітних, на Землі з’явилися ще й пилкові бурі

“Я думаю, що багато людей спочатку, очевидно, були скептично налаштовані щодо проєкту або не наважувалися спробувати пиво. Але я б сказав, що 99% тих, хто прийшов з невеликим побоюванням, були у захваті після того, як скуштували”, – каже Аарон Тартаковський.

Утім, експериментального пива не буде у продажу найближчим часом, адже це “демонстраційний продукт”.

 

SEEDS

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!