На Одещині відроджують конярство, яке колись славилося на всю Європу

0 131

Підприємець Павло Гафінець, який народився та виріс в селі Делень Арцизької громади заходився відроджувати конярство, яке колись прославило Одещину на всю Європу, пише SEEDS.

Підприємець каже, що в 1827 році місто Арциз було однією з найбагатших німецьких колоній, де серед розвиненого землеробства активно займалися тваринництвом. Арцизький кінний ринок був відомий далеко за межами Бессарабії. Німці постачали ринку першосортних коней, займалися їх розведенням.

«Тільки уявіть! До Арцизу 160 років тому назад за найкращими породами коней приїжджали купці з Франції, Туреччини, Польщі. Бувало, що за день турецькі купці купували по 50-60 тварин. Такий ринок був добрим джерелом доходу! Усі адміністративні та розважальні витрати покривалися завдяки ринку. Жодних особливих зборів не існувало на ньому», – розповів Павло Гафінець інформаційній агенції «Юг.Today».

Як колись бессарабські німці, Павло почав відроджувати свій кінний двір за аналогією ХІХ сторіччя на захаращеному сміттям пустирі за межами Арциза. Поруч ще влітку побудували критий загін для коней.

Павло зізнається, що про нову локацію дуже швидко дізналися містяни. Особливо раділи новим улюбленцям на кінному дворі діти.

Читайте також: З моменту відкриття ринку землі 1 гектар подорожчав майже на чверть

Павло називає свою ініціативу навіть не проєктом комерційного напрямку, а радше – соціальною ідеєю, яких зараз дуже мало. Каже, не знає, яке продовження вона отримає – чи то розведенням спортивних коней, чи то розвитком екотуризму.

Павло каже, що його кінній двір незабаром поповниться ще п’ятьма-шістьма скакунами. Підприємець має намір також облаштувати в своєму еко-куточку штучну водойму, придбати канарок та фазанів, кізочок та баранчиків.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!