Делікатес – королівські креветки вирощують під Вінницею

0 671

На одному з підприємств Вінниччини вирощують королівських креветок. Наразі їх постачають у ресторани. Технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.

У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму.

У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34.

Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.

“Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену”, – відзначає директор ферми Петро Гижко.

Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тон на рік та вийти на європейські ринки.

 

SEEDS.org.ua за інформацією Факти на ICTV

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано