Вінницький фермер намагається відшукати рецепт “Подільських каперсів”

0 349

Насіння настурції, виявляється, можна використовувати у доволі незвичний спосіб – маринувати! Саме над цим зараз експериментує знаний фермер з Вінниччини Олег Міхеєв, пише SEEDS.

“Зібрав дещицю того, для чого і сіяв настурцію – насіння. З цілої грядки зібрав понад 700 грамів. Але це тільки перший збір. Квіти ще є і ще будуть. Маю надію, буде ще й насіння.

Тепер треба його замаринувати, зачекати, та перевірити на смак, чи зможе воно отримати назву “Подільський каперс”, – каже Олег Міхеєв.

Вінницький фермер втілює мрію про те, як би на Поділлі локалізувати каперси. Виростити кущі каперсника на Вінниччині не просто – не найкращий регіон для цього, каже господар.

“В мене вже давно була мрія локалізувати каперси. Можна було б спробувати виростити кущі каперсника у нас, але Поділля – не найкращий регіон для цього. тому треб шукати заміну. Сподіваюся, я її знайшов.

З рецептом ще визначився. Буду шукати. Я навіть не знаю, що з того вийде. Я тільки читав, що так можна. Бачив на Ютюбі відео. Але ж не куштував жодного разу”, – зізнається Олег Міхеєв.



“Це на моя “інновація”. Квіти як компонент страв відомі у Європі з давніх-давен.

Мені подобається місцева, подільська, кухня. І мені подобається кухня грузинська та середземноморська. І от я намагаюся “поженити” ці, не сумісні на перший погляд, страви, тобто я намагаюся локалізувати ті страви, що мені подобаються.

В мене це дуже добре вийшло з аджикою, з соусами типу “табаско” та “шрі-рача”. Принаймні так мені здається”, – каже Олег Міхеєв.

Про нові незвичайні рецепти вінницький фермер обіцяє розповісти згодом – на часі саме пора збирати врожай городини, з якої Олег Міхеєв збирається виготовляти чимало цікавих продуктів.



А от їстівні квіти, якими фермер нещодавно вразив всю Україну, як напрямок діяльності, він розвивати не збирається. Каже, що квіти – це чистісінький нішевий продукт, а ще – частина експерименту.

“Вони могли б бути цікавими як бізнес десь у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі… Але у Вінниці на них попит дуже малий. Я спробував виростити їх. Спробував продати. Спробував популяризувати.

Це справді експеримент задля експерименту. Як і багато що за останні 5 років”, – каже Олег Міхеєв, однак експериментів кидати не збирається.

 

Людмила КАЛИТА, SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано