Перепілки: яйця, м’ясо, органічні добрива

0 114

Український фермер Миколи Кузьменко успішно займається сільським господарством. Раніше він мав пасіку, квітковий бізнес, але саме розведення перепілок вважає справою свого життя. Докладніше на SEEDs.

До своєї землі я ставлюся як до найріднішої людини, тобто, уважно придивляюсь, прислухаюсь, намагаюся задовольнити будь-які забаганки. Що ти землі даси, те вона тобі поверне”, – розповідає Микола Кузьменко.

Фермер почав розводити перепелів близько 20 років тому.

Коли землю виділили – це було щастя, тому що я дуже довго цього чекав. І коли посіяв перше зерно, зібрав перший урожай – це були хвилини такого щастя, такої ейфорії!”, – каже наш герой.

Адже земля – це головне багатство.

В Україні налічується понад 500 підприємств, котрі спеціалізуються на вирощуванні перепелів. Із них, 10 підприємств вирощують по 100-150 тисяч птахів на рік. За цей же час в Україні виробляється близько 600 млн перепелиних яєць.

Коли починав, я побачив, що є великий попит, але немає пропозиції на ринку даного продукту. Крім того, це дуже корисно”, – ділиться спогадами пан Микола.

Перепілка – дуже цікава птиця за своїми характеристиками. Її м’ясо містить концентрацію вітамінів і мікроелементів у п’ять разів більше, ніж куряче яйце.

На сьогодні це м’ясо найлегше та найкорисніше для дітей”, – розповідає дієтолог Юлія Сурай.

Птахи Миколи Кузьменка отримують чисте органічне просо, яке наш герой сам вирощує. Наша кінцева мета – перейти на стовідсоткове вирощування зернових на своїх полях, і отримувати урожай не за рахунок мінеральних добрив, а за рахунок органіки, яку дають перепели. Таке добриво покращує родючість землі.

Також Миколі Кузьменкові вдалося розробити біогазову установку, яка вже чотири роки поспіль забезпечує добривом і біогазом фермерське господарство.

Щойно фермер запустив свою біогазову установку, до нього почали приїжджати вчені з Європи й Америки, щоб побачити, як переробляється пташиний послід на енергію.

Українському фермерові вдалося створити замкнений цикл виробництва: поле, птиця й переробка відходів для удобрення землі.

У мене є мрія – створити дитяче харчування на основі перепелиного м’яса”, – ділиться планами на майбутнє Микола Кузьменко.

Seedsorgua за матеріалами UATV

Leave A Reply

Your email address will not be published.