Потенціал та ринкові перспективи нішевих ягід – Олександр Ярещенко виступить на конференції «ПЛІДНИЙ 2022»

0 234

Які плоди принесе Україні ринок нішевих ягід у 2022 році? Олександр Ярещенко, заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН України, виступить на Плодоовочевій open space конференції «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ» в рамках виставки «Агровесна», повідомляє SEEDS.

У своїй доповіді експерт зосередиться на нішевих ягодах, їх потенціалі та ринкових перспективах у 2022 році. Зокрема, будуть розглянуті такі культури: жимолость, обліпиха, суниця альпійська, ожина, актинідія (міні-ківі), бузина.

«Наразі в Україні спостерігається зростання зацікавленості до вирощування бузини, яке сколихнуло ринок та останнім часом залишається на слуху в багатьох аграріїв. Загалом, ягоди цієї рослини мають значні експортні перспективи, оскільки є сировиною для харчової та фармацевтичної промисловості. Але потенційним виробникам важливо знати й грамотно оцінювати потенціал цієї ніші, щоб остаточно вирішити, чи варто розпочинати роботу в ній. Також, на мою думку, актуальною культурою, на продукцію якої існує ринковий запит, є обліпиха», – коментує Олександр.

Спікер проаналізує кожну нішу з огляду на її попередню динаміку та сформує перспективи, виходячи з прогнозованої кон’юнктури ринку. Адже для того, щоб зрозуміти потенціал розвитку, важливо спочатку оцінити, яка ситуація на ринку наразі, та яким чином вона розвивалася останніми роками.

«У якому напрямку будуть рухатися нішеві ягоди: у свіжий ринок чи переробку? Які є конкретні підстави для майбутнього прогресу? Усе це та навіть більше можна оцінити за такими головними параметрами: ринкова ніша свіжого ринку, зацікавленість з боку переробних підприємств, чинні експортні можливості, площі закладання, валовий збір, консолідовані відгуки виробників по кожній культурі», – пояснює Олександр.

Окрім теорії та аналітики, під час виступу Олександр Ярещенко поділиться власним досвідом роботи в галузі нішевих ягід, а також вдалими вітчизняними кейсами, які доводять, що Україна – перспективний гравець ринку, який готовий рости й розвиватися.

«Зазвичай, говорячи про нішевий сегмент, від виробників дуже часто можна почути тези на зразок: «ми поки що не бачимо ринку для цієї культури» або «ніші нас не цікавлять». Проте цей підхід не є цілком правильним. Наприклад, група компаній-виробників, що працюють на вітчизняному ринку під брендом «Еко Віста» демонструє готовність розвивати ринок нішевих ягід, зокрема жимолості і ожини, має власну маркетингову стратегію щодо просування і популяризації цих культур. Замість фраз про те, що ринку не існує, вони створюють його самостійно. Це великий вклад у розвиток культур з високою біологічною цінністю, які наразі називають суперфудом, і це заслуговує на повагу», – зазначив Олександр.


Нагадаємо, Плодоовочева open space конференція «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ» відбудеться 15 лютого о 12:00 у рамках виставки «Агровесна». Місце проведення – Міжнародний виставковий центр Києва (Броварський пр-т, 15, метро «Лівобережна», Конференц-зона 3 А).

Організаторами заходу є агромедіа-агенція SAPIENZA та Українська плодоовочева асоціація (УПОА) за підтримки Київського контрактового ярмарку.

Конференція «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ» – це екосистемний захід, який презентує професійні аналітичні прогнози розвитку ринку плодоовочевої продукції, технології виробництва й маркетингу ягід, овочів, фруктів та ефективні рішення для розвитку бізнесу на внутрішньому та міжнародному ринках.

Конференція об’єднує успішних українських виробників плодоовочевої продукції, постачальників технологій для галузі, фахівців ринку та тих, хто тільки планує інвестувати кошти в розвиток плодоовочевого бізнесу.

Участь у конференції безкоштовна за умови обов’язкової попередньої реєстрації. Зареєструватися можна ТУТ

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!