У 15 разів зросли обсяги виробництва м’яса кроликів в Україні

0 361

Згідно з даними, опублікованими Державною службою статистики, за підсумками минулого року в Україні на забій реалізували 724 тонни кроликів. Таким чином, показники виробництва кролятини живою вагою зросли у 15 разів, порівняно з показниками 2020 року, повідомляє SEEDS.

Варто зауважити, що 2020 рік був досить невдалим для галузі кролівництва, пише AgroTimes. Так, позаминулого року на забій було реалізовано 48,4 тонни кролів, що майже вдвічі менше, ніж у 2019 році.

Попри це, Україна має досить високий потенціал для розвитку галузі, вважає власник найбільшої кролеферми на пострадянському просторі Олександр Цюрупа. Фермер майже протягом 15 років займається вирощуванням кролів на Черкащині. Сьогодні у його господарстві нараховується більш ніж 80 тис. тварин.

“Потенціал нашої країни – величезний. Просто потрібно розвивати своє і вкладатися максимально, тоді буде результат. Спочатку він буде на підприємстві, потім – у селі, районі, в країні. Усі пройшли цей шлях, нам теж потрібно його пройти”, – говорить власник господарства.

Метою пана Цюрупи було зробити кролятину повноцінним магазинним продуктом, адже раніше воно вважалось “базарним” товаром. Саме тому на підприємствах фермера діє повний цикл виробництва – від вирощування до забою, пакування і доставки у магазини, пише Meat-Inform.

Хоча кролятина – нішевий продукт, попит на неї зростає. Цей вид м’яса достатньо легкий, нежирний, на 90% засвоюється організмом.

Серед переваг кролівництва є такі:

  • Під час вирощування кролів не використовуються стимулятори росту та інші хімічні речовини.
  • Кролів м’ясних порід вже за 3 місяці досягають оптимальної маси.
  • Корми для кролів на 50% складаються із зернових.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!