Як двоє молодих львів’ян стали одними з найбільших виробників арахісової пасти в Україні

0 132

Михайло Бойко та Тарас Фітьо довели, що сотня доларів, витрачених на старті, і звичайний кухонний комбайн – це скромні інвестицій, яких достатньо, щоб налагодити власне нішеве виробництво та заполонити своєю продукцією – арахісовою пастою “Том” – український ринок, і не тільки.

Тут головне лише – свіжа ідея та тверда воля довести її до пуття. У цих двох друзів-підприємців було і одне, й інше.

Михайло Бойко та Тарас Фітьо стали одними з найбільших виробників арахісової пасти в Україні. Невинне студентське захоплення хлопці перетворили на прибутковий бізнес із мільйонним оборотом.

Обидва вчилися на політології у Львівському університеті. На другому курсі поїхали за студентською програмою у США. Там їм і засмакувала арахісова паста – звичний ранковий раціон американців.

Повернувшись додому, Михайло з Тарасом спробували виготовити цей нехитрий продукт самотужки, в домашніх умовах. За виробничий цех слугувала батьківська кухня.

Спершу купили кухонний комбайн, потім посмажили в духовці арахіс та перемололи його на пасту. В результаті накрутили кількасот баночок, які згодом розійшлися “на ура” на різдвяному ярмарку.

Розвивати бізнес-успіх одразу хлопці не стали – зосередилися на навчанні. Лише після закінчення університету знову повернулися до своєї ідеї, на цей раз всерйоз і надовго.

Вони ґрунтовніше вивчали ринок, у деталях опанували технологію, переглядали тематичні відео на YouTube, рівняючись на світових лідерів. Підприємці-початківці ставили за мету не просто налагодити прибутковий бізнес, вони прагнули бути першими в Україні.

Щомісяця підприємство відвантажує півсотні тонн цього поживного і корисного продукту. Що цікаво, задовольняючи смаки не лише українських ласунів, а й регулярно нарощуючи поставки за кордон.

Хлопці визнають, що робити бізнес в Україні – важко, але своїм прикладом доводять, що можливо. На виробництві вони використовують європейське обладнання, арахіс завозять із далеких Китаю, Аргентини, Індії. Однак на кінцевому продукті стоїть промовисте маркування: “Вироблено в Україні”.

 

SEEDS.org.ua за інформацією 24tv.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано