Власник екоферми на Донеччині хоче впливати на якість молока за допомогою музики

0 361

На Донеччині Сергій Свириденко засновник екоферми “Козацьке подвір’я” займається виробництвом м’ясних і сирних делікатесів. Свою діяльність постійно вдосконалює і незабаром планує запровадити інноваційні методи ведення фермерського господарства, які мають покращити якість його продукції.  

“У першій половині дня для кіз буде грати класична заспокійлива мелодія. Перед доїнням вмикатиму більш динамічні пісні, наприклад, українські. А коли прийде час виганяти худобу на пасовище ставитиму їм марш, щоб вони розуміли, що зараз треба йти пастись”, — розповів фермер Сергій Свириденко.

На думку фермера це допоможе виробити у тварин умовні рефлекси та вплине на кількість і якість молока.

У вересні 2017 р. фермер отримав грант у розмірі 500 тис. грн на закупівлю обладнання для сироварні, вигравши у конкурсі “Український Донецький куркуль”.

Особливі складові своїх сирів родина тримає у секреті. “Ми жодного рецепту не розголошуємо. У нас навіть бринза не така, як у всіх. І ряжанка, І йогурт у нас за своїми рецептами. Є основні такі рецепти, але кожна наша кінцева продукція має свій секрет”, — розповідає Сергій Свириденко.

Свій товар фермер реалізує у місті Дружківка у власній крамниці “Куркуль”. Клієнтам з інших міст України висилає продукцію поштою. Для того, щоб продукція до покупців доходила свіжою й зберігала свій смак, підприємець використовує спеціалізовані пристрої.

SEEDS.org.ua за інформацією  Антикризовий медіа-центр

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook  Telegram  Instagram  YouTube-канал

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!