Часникову пасту та пюре виготовляє фермерське господарство на Вінниччині

0 289

Фермери, що вирощують часник, можуть застрахуватися від цінових коливань на ринку, інвестувавши у переробку продукту. Так вчинило Фермерське господарство “Агро-Майстер” (Вінницька область), яке відкрило переробне підприємство в місті Липовець, повідомляє SEEDS.

На переробному заводі виготовляють кілька видів продукції: тут часник вакуумують, а також роблять пасту, порошок та пюре, пише
AgroTimes.

Перед переробкою часник проходить кілька етапів. Спочатку його очищують від бруду та калібрують. Потім головки часнику розділяють на зубці. Їх, у свою чергу, чистять, миють та обробляють озоном. Потім зубці вакуумують чи відправляють на переробку.

“Очищені зубчики підсушуються, вакуумуються та відправляються на охолодження. Це вже сировина, готова для використання в харчовій промисловості”, – зазначає заступник керівника фермерського господарства Василь Гудзовський.

Читайте також: Столову та посадкову цибулю зберігають по-різному: дізнайтеся як

Паста українського виробництва якісніше за аналоги, імпортовані з азійських країн. Для продукту “Агро-Майстер” використовують лише очищені зубці, а в закордонні пасти додають до 15% лушпиння.

У фермерському господарстві вважають часник досить прибутковою культурою. Там її вирощують уже сім років поспіль. За цей час площа під часником зросла від 2 до 10 гектарів.

Читайте також: 10 гектарів часнику вирощує фермерське господарство на Вінниччині

Термін висаджування часнику залежить від погодних умов. Зазвичай це проміжок між серединою вересня та серединою жовтня. Найкращі умови для висаджування часнику складаються, коли температура верхнього шару ґрунту становить від 10 до 12 градусів Цельсія, радить Василь Гудзовський.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!