Мешканець Сумщини відкрив у старій батьківській хаті музей борщу та сала

0 2 132

Колишній працівник банку Олексій Скоркін відкрив незвичну власну справу. У будинку на Сумщині, де раніше жила його сім’я, він створив музей меду, а через пів року ще й музей борщу та сала, пише SEEDS

«Мої батьки здавна займалися бджільництвом. Я охоче їм допомагав у цій справі, і мені це подобалось значно більше, аніж сидіти в офісі. Тому у 2022 році у мене з’явилася така оригінальна ідея, як створення власного музею меду. І у воєнних умовах я таки наважився створити у звичайному житловому будинку, де колись проживала моя сім’я», – розповів Олексій Скоркін виданню MistoSumy.com.


Музей пропонує відвідувачам десятки рецептів виготовлення страв з меду, старовинний посуд, з якого наші предки їли колись мед і навіть майстер-класи з відкачування меду. Також кожен гість може скуштувати страви з меду, які я приготував власноруч. А от ідея створити музей борщу та сала з’явилася не так давно. І, завдяки представникам ЗМІ.

 

«Пів року тому до мене приїжджали журналісти із Сум, і в розмові один з них жартома сказав, що непогано було б до музею меду додати ще і музей борщу. Ось так вони і підкинули мені ідею, яку я реалізував.

Сюди я збираю від населення різноманітні рецепти українського борщу. І, звичайно ж, люди приносять мені посуд, у якому наші предки готували цю народну страву. На даний момент зібрав уже більше десятка рецептів українського борщу», – говорить Олексій Скоркін.

Читайте також: Українські фермери зможуть вирощувати шипшину та мигдаль за рахунок грантів

Він особисто готує в печі український борщ за своїм оригінальним рецептом та запрошує відвідувачів музею його спробувати. На майбутнє планує готувати борщ у справжній печі, як то було колись.

«Біля приміщення музею борщу у дворі хочу побудувати схожу на старовинну піч, де особисто в українській вишиванці готуватиму страви народної кухні для гостей в автентичному посуді.

Наш народ здавна відомий своєю працьовитістю. Обов’язково на столах в кожного українця повинні стояти такі страви як борщ та мед, тоді наша нація буде здоровішою», – переконаний Олексій Скоркін.



Запрошуємо фахівців аграрного бізнесу взяти участь у Відкритій Міжнародній конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”

Конференція відбудеться 14.02.2024 в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ о 12:00 у Київському МВЦ.

УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

 

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!