Надзвичайно корисні булки з маком виготовляє українська компанія: у чому секрет?

0 126

Налисники, пиріжки, булки з маком – це автентичні українські страви. Такі смаколики навіть є частиною традиційних календарно-обрядових дійств. Утім, мак стає все дорожчим і у виробників є два шляхи: або підвищити ціну на вироби, або зменшити кількість маку в начинці, а отже, погіршити якість продукту. З іншого боку, можна додати до маку інші інгредієнти, наприклад, суперкорисний амарант. Саме так вчинив Торговий дім “Золота миля”, повідомляє SEEDS.

“У ТД “Золота миля” зробили оригінальну начинку. Маково-амарантова начинка не тільки на 50% дешевша, але й набагато корисніша для людей. Мак і амарант однакового розміру і можуть успішно використовуватися разом. Попит на вироби з маково-амарантовою начинкою постійно зростає”, – зазначає голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда.

Амарант справді вважається суперфудом. Він містить велику кількість поживних речовин та мікроелементів: селен, білки, ліпіди, харчові волокна, калій. кальцій, магній, цинк, залізо, вітамін Е та ін.

Читайте також: 40 тис. гривень за тонну: як вирощувати амарант і чому це вигідно?

“Це безглютенова культура, а попит на безглютенову продукцію зростає. Також продукти з амаранту досить корисні, оскільки культура природним шляхом покращує імунітет людини. Амарант має надзвичайно багатий смак. До речі, білок амаранту вважається одним із найцінніших серед усіх рослин. В Азійських країнах — це, в основному, овочева культура. Там вирощують амарант до розміру 30-40 сантиметрів і ці рослини готують (смажать, варять та ін.). В Україні традиційно основними продуктами з амаранту є продукти переробки насіння”, — розповідає Олександр Дуда.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!