Українська компанія розробляє вітчизняну систему для експертизи клейковини в пшениці   

0 350

Зовсім скоро українським аграріям доведеться перейти на  нові стандарти експертизи клейковини в зернах пшениці. Враховуючи ціни на закордонні аналізатори, українські вчені вже працюють над виготовленням вітчизняного аналога таких апаратів – більш доступних та надійних, пише SEEDS.

Про це розповів Кирило Скороход, операційний директор «Технотест Плюс», виробничо-торгової компанії, яка є український лідером в світі аналітичних та лабораторних приладів для агровиробників.

«Все наше сільське господарство переходить потрохи в цифрову добу. Виробники, які раніше дешево робили механічні вимірювачі, зараз переходять у цифру з можливістю подальшої передачі даних у інтернет», – розповів фахівець.



«У 2022 році наша країна переходитиме на стандарти ISO по автоматичному відмиванню клейковини в зернах пшениці. Пристрої європейського чи турецького виробництва які використовуються у цьому стандарті коштують занадто дорого для українських підприємств, а китайські прилади не відповідають всім вимогам та потребують модернізації.

Зважаючи на це наша компанія працює над системою «Глютоматик» власного виробництва із зручним та великим дисплеєм та підключення до інтернету з можливістю автоматичної відправки даних в систему обліку лабораторії або підприємства», – додає Кирило Скороход.

За його словами, перехід до нового стандарту не тільки значно поліпшить життя лаборантів зернових лабораторій, а й приведе до єдиної системи вимірювання клейковини.

«До того ж буде задіяно менше людського фактору, адже зараз в нас це роблять вручну, через що погрішність методу складає до 7%, яку нова машина може нівелювати», – зазначає експерт.

 

З’явилися питання?

Телефонуйте до «Технотест Плюс»:

(096) 0000-737, (066) 0000-737

(097) 0000-737, (073) 0000-737

(095) 0000-737, (093) 0000-737

https://technotest.com.ua

 

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!