Володимир Кучеренко: “Українські вина дуже близькі до органічних”

0 2 753

Напередодні свят «Укрвинпром» спільно із Держпродспоживслужбою нагадали українським споживачам правила вибору вина. Перш за все, згідно із законодавством, на пляшці має міститися інформація з назвою та адресою виробника, терміном придатності та ін., повідомляє SEEDS.

Часто українці надають перевагу імпортним винам через негативні стереотипи щодо українських. Але галузь поступово розвивається і якість деяких українських вин не поступається європейській продукції.

Читайте також: Географія українського виноробства розширюється за рахунок кліматичних змін

«Під час вибору вина рекомендуємо надавати перевагу виноробній продукції вітчизняного походження. У нашій країні в десятки разів менше обробляють виноград, адже більш ретельна обробка, внаслідок сприятливих кліматичних умов, йому й не потрібна. Українські вина – натуральні й унікальні, дуже близькі до органічних, оскільки містять мінімальну загальну кількість сульфітів, що має важливе значення для здоров‘я людини. Звісно, радимо українським споживачам прискіпливо вивчати інформацію на контр-етикетках виноробної продукції, звертати увагу на інформацію про найменування та місцезнаходження виробника чи імпортера, зазначені терміни витримки тощо», – зазначає генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

У разі придбання неякісного напою, або продукту з неналежним маркуванням споживачам варто звертатися до територіальних відділень Держпродспоживслужби у своєму регіоні.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!