Чому в Україні виробляють варення із заморожених ягід?

0 180

Часто виробники варення є досить залежними від врожаю та цін на фрукти і ягоди. Утім є кілька альтернативних варіантів, які можуть вберегти їх від цінових коливань та забезпечити безперебійне виробництво. Саме так вчинили на одному з найбільших підприємств з виробництва джему та варення “Джем ЛТД” (Дніпро). З 2014 року там переробляють не лише свіжу, а й заморожену ягідну сировину, повідомляє SEEDS.

“Ягоди запасають і зберігають у морозильній камері. Прийшли до цього не одразу. Кілька років поспіль користувалися сировиною, так би мовити, з коліс. У 2014 році курс долара обвалився. Виробники ягід повезли свої врожаї за кордон. Завод через дефіцит сировини був на межі зупинки. Після того очільники підприємства поїхали на гуртовий ринок шукати нових партнерів, і всю їхню продукцію стали накопичувати у власній невеликій холодильній камері”, – пише AgroTimes.

Спочатку частину потужностей для заморозки та зберігання “Джем ЛТД” орендували. Пізніше збудували власні холодильники. Наразі площа приміщення для зберігання ягід становить 1200 квадратних метрів.

Читайте також: Надто дорого: українські виробники джемів та варення відмовились від малини

Нагадаємо, що цього року деякі українські переробники відмовились від виробництва малинового варення. Хоча через поживні властивості малини варення та джеми з ягоди мають попит, виробництво продукту було нерентабельним через високу ціну на ягоду. Цього року ціни на малину були дійсно рекордними.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!