Мешканка Тернополя випікає паски для веганів за авторським рецептом

0 200

Надія Шушайло з Тернополя готує великодню випічку без яєць, молочних продуктів та жиру тваринного походження. Звичайний буряковий цукор замінює кокосовим. Каже, що рецепт альтернативних пасок для веганів створила сама, пише SEEDS.

За словами Надії Шушайло, першу таку паску вона спекла тільки торік. До цього великодньої випічки не готувала ніколи.

“Я подумала, що добре було б спробувати зробити паску. Знаю багато людей, які за станом здоров’я не їдять цукру та молочних продуктів. Та й сама захотіла таку корисну випічку.

Усі продукти, які є в класичній пасці, я намагалась замінити іншими. Наприклад, коров’яче молоко я замінила на рослинне. Масло чи сметану, яку додають до паски, – на кокосове. Цукор білий теж на кокосовий. Він не так підіймає рівень цукру в крові. Ну і мак”, – каже господиня.

Для паски Надія використовує суміш цільнозернового борошна та рисового. Замість дріжджів додає трохи розпушувача та соди. Сухі та вологі інгредієнти змішує окремо. Кокосове масло розтоплює.

“Вона виходить дорожча, ніж звичайна паска. На формочку 9 сантиметрів буде середня пасочка. Її собівартість – 150-180 гривень”, – додає Надія.

Читайте також: ТОП-5 рецептів приготування корисної паски із вівсяних пластівців

Для аромату в тісто жінка тре цедру лимона. Також додає трохи соку.

“Він має погасити соду, додати пухкості. Всі інгредієнти змішуємо. Готове тісто переливаємо у форму. Пасочка випікається при температурі 160-170 градусів хвилин 40-30. Готовність перевіряємо на суху шпажку. Всередині паска вдається пишною, подібною на бісквіт і дуже-дуже маковою”, – розповіла майстриня Суспільне Тернопіль.

Для прикраси Надія використовує крем на основі кокосових вершків і горіхів кеш’ю. Замість цукру сюди додає мед.

“Прикрашаю не тільки зверху, начиняю цією масою ще й серединку. Можна зробити крем на ваш смак, наприклад, яблуко з корицею. Це більш десерт, ніж традиційна паска.

Традиційні паски прикрашають тістом у формі пташок, хрестиків, косичок. Оскільки в мене альтернативна паска, я її прикрашаю барвінком і яйцями з корисного шоколаду. Візьму її в гості, коли буду йти до близьких або друзів”, – говорить Надія.

 

 SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!