Пастилу з помідорів виготовляють на Черкащині

0 166

Уже близько двадцяти років Валентина Демиденко з села Білозір’я (Черкаська область) експериментує з виробництвом пастили. Починалося все з абрикос, яблук та ягід, а зараз в асортименті пані Валентини є навіть пастила з гарбуза і томатів, повідомляє SEEDS.

“Спробувала готувати яблучну, гарбузову пастилу, додавала морожену суницю – все виходить. Восени також вперше спробувала робити пастилу з винограду”, – розповідає Валентина Демиденко.

Господиня створює смаколики лише з фруктів та овочів, вирощених у власному саду чи на городі.

“Ми намагаємося дерева не обробляти хімікатами, навіть цього року чимало було жуків Оленки волохатої, то ми з чоловіком її визбирували, щоб менше хімії було на деревах. Коли використовую фрукти, ягоди, овочі, вирощені власноруч, можу бути впевненою у їх якості”, – розповідає крафтова майстриня.

Пастилу з помідорів жінка також спробувала виробляти нещодавно. Цей продукт, на відміну від пастили з ягід чи фруктів, солоний. За словами Валентини Демиденко – це чудова закуска.

Жінка не користується рецептами з інтернету, а покладається на власний досвід та експериментує. Вирівнює смак іншими натуральними інгредієнтами. Наприклад, до пастили з кислих ягід додає солодкі яблука.

Заготовки для смаколиків пані Валентина зберігає у морозильній камері.

Загалом, процес створення крафтової пастили триває близько 20 годин. Найдовша ланка процесу – висушування. Сушать пастилу в духовці за температури не більше 50 градусів, щоб смаколик не вийшов занадто сухим. У пакетах чи закритих контейнерах пастила може зберігатися до шести місяців, розповідає Валентина Демиденко.

SEEDS за матеріалами Суспільне Черкаси

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!